Sund og Rask

Sunde elever lærer bedre og har det sjovere imens

På Rybners Gymnasium bliver der hvert år gennemført et projekt for alle 1.g-elever omkring sundhed og velvære. Klasserne konkurrerer gennem hele året mod hinanden i forskellige aktiviteter, som drejer sig om sundhed, fysisk form, madvaner og mentalt velvære. Alt sammen ting, som er væsentlige for at få det bedste ud af skolegangen og livet generelt.

Nogle gange møder eleverne op til morgenmad i skolens kantine, hvor skolen serverer sund morgenmad - og nogle gange usund morgenmad - for at sætte fokus på god/mindre god livsstil.

undefined

I dette skoleår deltager 1-g klasserne blandt andet i en overlevelsestur, flere idrætskonkurrencer og en fælles idrætsdag sammen med hhx'erne, ligesom de quizer om sundhed og sætter fokus på Sund og Rask til morgensamlingerne.

1.g'erne kan også tjene point til deres Sund og Rask-konkurrence ved at deltage i Vestkystløbet, hvor man plejer nemt at kunne se Rybners-t-shirts lyse op her, der og allevegne.

Som en del af introforløbet i 1.g kommer alle nye elever på overlevelsestur i Vognsbølparken, hvor de får lov til at prøve kræfter med forskellige fysiske udfordringer.

Formålet med turen er at styrke klassesammenholdet, da klasserne dyster indbyrdes mod hinanden, og klassen som helhed skal klare strabadserne.

De point, som klasserne opnår er en del af Sund og Rask projektet i 1.g, hvor konkurrencen går ud på at blive så sund som muligt både fysisk og mentalt.

Gevinsten er en kanotur i 2.g.

undefined

Morgenmadsuge for 1.g

I forbindelse med Sund og Rask projektet tilbydes alle elever morgenmad på skolen i en uge.

Rybners har meget fokus på sammenhængen mellem sundhed og indlæring. Derfor tilbydes alle elever sund morgenmad i nogle dage og usund morgenmad på andre dage efterfulgt af forskellige test for at påvise vigtigheden af sund kost, hvis man skal klare sig godt i skolen.

Morgenmad er dagens vigtigste måltid, hvis man skal yde sit bedste.

undefined

Rybners deltager hvert år i Vestkystløbet

Vestkystløbet er efterhånden blevet til en folkefest i Esbjerg og selvfølgelig er Rybners med!

Vi stiller hvert år med et stort hold af både lærere og elever. Alle får udleveret en løbetrøje med vores logo, og efter løbet samles vi i teltet til sunde sandwiches eller gode pølser fra grillen.

Det plejer at være en rigtig god dag med god sportsånd, højt humør og masser af sjov.